Nogomet
25

Džeko: Ovo je savršen početak Lige prvaka

Klix.ba
Edin Džeko slavi gol protiv Viktorije Plzen
Edin Džeko slavi gol protiv Viktorije Plzen
Reprezentativac BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko pohvalio je svoju ekipu nakon sinoćnje pobjede protiv Viktorije Plzen na otvaranju grupne faze Lige prvaka.

Upravo je bh. reprezentativac postigao prvi gol u pobjedi Građana od 3:0. Pobjedu na početku najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja na Starom kontinentu Džeko je opisao kao savršen početak.

Građani se u protekle dvije sezone sezone nisu proslavili u ovom takmičenju, a Dijamant vjeruje da će se ove sezone stvari promijeniti.

"Protekle dvije sezone nismo upisivali pobjede na otvaranju, a sada smo to učinili. Pobjeda je posebnija ako imamo u vidu da smo igrali u gostima, što je u Ligi prvaka uvijek teško. Plzen je u prvom poluvremenu pokazao da znaju igrati. Sretni smo što se kući vraćamo sa tri poena", kazao je Džeko za Sky Sports 2.

Naš reprezentativac dobio je sinoć priliku ispred Španca Alvara Negreda i Stevana Jovetića u vrhu napada. On je još jednom izrazio zadovoljstvo povjerenjem koje mu čileanski menadžer Manuel Pellegrini daje u ovoj sezoni.

"Za mene je to veoma važno i to sam već rekao na početku sezone. Mislim da imamo dobru ekipu sa novim igračima koji donose veliki kvalitet. Pred nama je još mnogo utakmica i svi ćemo dobiti svoje prilike", dodao je Džeko.

Osim njega, golove su postigli Yaya Toure i Kun Aguero.