Čitatelji portala Goal.com
0

Džeko najbolji igrač utakmice protiv Porta

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako je na terenu proveo 20-ak minuta, bh. napadač Edin Džeko je odigrao odličnu utakmicu protiv Porta. Čitatelji portala Goal.com su prepoznali Edinov odličan nastup i nagradili ga najboljim ocjenama.

Džeko je, podsjetimo, u igru protiv Porta ušao u 69. minuti, kod rezultata 1:0 za City, a nakon svega sedam minuta igre je postigao pogodak i to na asistenciju Aguera, s kojim u posljednje vrijeme izvrsno sarađuje.

Džeko je jedan od najzaslužnijih i za preostala dva pogotka Citya koji je na kraju sa 4:0 demolirao Porto i plasirao se u osminu finala Evropske lige, gdje čeka boljeg iz duela Sporting - Legija (prvi susret završen rezultatom 2:2).

Džeko je najprije odigrao fantastičan dupli pas sa Pizarrom, koji je asistirao Silvi za treći gol, a onda je napravio pometnju u odbrani portugalskog sastava, što je iskoristio Pizarro i postigao četvrti gol za građane.

Zahvaljujući svojoj igri, Edin Džeko je, prema mišljenju posjetitelja sportskog portala Goal.com, ujedno i najbolji igrač utakmice protiv Porta.

Pomenuti portal, naime, u svojim izvještajima donosi ocjene novinara koji je pratio utakmicu, ali i ocjene navijača, koji su ovaj put za najboljeg igrača izabrali našeg reprezentativca, piše na Džekinoj oficijelnoj web-stranici.