Prema izboru čitatelja Goal.com
0

Džeko igrač utakmice protiv Bayerna

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko proglašen je za najboljeg igrača utakmice protiv Bayerna (2-0) u okviru 6. kola A grupe Lige prvaka prema izboru navijača internet-portala Goal.com.

Reprezentativac BiH je u srijedu uveče odigrao 77 minuta, upisavši dvije asistencije, najprije za Davida Silvu u 36. minutu, a zatim i za Yayu Tourea u 52. minutu, čime je stekao simpatije navijača, koji su smatrali da je Džeko bio najbolji pojedinac susreta.

Inače, Džeko je od urednika portala dobio ocjenu 6,5, a tokom susreta protiv Bayerna, kojem je u dresu Wolfsburga postigao četiri pogotka, isticao se tačnim dodavanjima za svoje saigrače, koji se pak ne mogu pohvaliti istim.

Da je Kun Agüero, naime, bio malo manje sebičan, Edin je protiv Bayerna mogao postići i novi pogodak, ali se Argentinac, uprkos činjenici da je mogao dodati loptu za usamljenog Džeku koji je bio u idealnoj situaciji da zatrese mrežu Bavaraca, ipak odlučio na udarac.

Slučajno ili ne, upravo je Agüero u izboru navijača proglašen i za najgoreg igrača utakmice, prenosi zvanični sajt reprezentativca BiH – edindzeko.ba.

Uprkos pobjedi, Manchester City će takmičenje nastaviti u Evropa ligi (Napoli pobijedio Villarreal u gostima sa 2-0), koja je jača nego ikada, s obzirom na to da će u istom takmičenju igrati i gradski rival "građana" Manchester United, kao i Ajax, Porto, PSV, Sporting, Schalke, Valencia...