Telegraph
0

Džeko može zahvaliti Torresu što nije najskuplja greška

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Sve je veće nezadovoljstvo igrama bh. nogometaša Edina Džeke u Engleskoj. Skupo pojačanje iz Wolfsburga zasad u Manchester Cityju ne pokazuje zašto su "građani" za njega iskrcali 27 miliona funti.

Lagane kritike na Džekin račun krenule su već posljednjih sedmica, a prava je lavina uslijedila nakon što je Manchester City u ponedjeljak poražen od Liverpoola (3-0) u dvoboju 32. kola Premierlige, a naš napadač je pritom bio među najslabijim na terenu.

Možda je najdalje otišao Telegraph koji je kroz pero svog kolumniste Roryja Smitha poručio Džeki da može zahvaliti Fernandu Torresu što još uvijek ne drži status najgoreg transfera u Premierligi prošle zime.

U svakom slučaju, Džeko sada iza sebe ima devet utakmica u Premiershipu i nijedan gol na kontu. Istina, pogađao je po dvaput protiv Arisa u Evropskoj ligi i Notts Countyja u FA Cupu. No, u onom najvažnijem takmičenju za City je i dalje na nuli.

"Džeko mora biti najzahvalniji Špancu koji, bez pogotka u deset utakmica za Chelsea, umjesto njega nosi naslov najskuplje greške u zimskom prelaznom roku. Za obojicu nema mjesta, tako da Bosanac zasad bježi od tog statusa", piše Telegraph.