Arsenalova legenda Martin Keown
0

"Džeko može odvesti City do titule"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
"Edin Džeko definitivno je igrač koji Manchester Cityju može donijeti razliku", napisao je u svojoj kolumni za Daily Mail Martin Keown (44), nekad legendarni Arsenalov odbrambeni nogometaš.

"Puno sam se trudio pronaći igrača kojem je Džeko tipski najsličniji. Došao sam do zaključka da se radi o mješavini Zlatana Ibrahimovića i Alana Shearera. Elegantan je u držanju poput Ibrahimovića, ali je ipak više spretan golgeter. Puno njegovih golova koje sam vidio zabio je iz 16-erca na bočna ubacivanja. Zapravo, 30 od 32 bundesligaška gola zabio je iz pozicija unutar kaznenog prostora.

Daje golove odlično obadvjema nogama, vrlo je snažan i dobro uključuje saigrače u igru. Jako dobro improvizuje zatečen teškim loptama. Viđao sam ga kako prsima smiruje teške lopte i finišira poluvolejima.

Dobar je u zraku i uvijek je u pokretu. Poput najboljih napadača, loptu uvijek dočeka na pravom mjestu. To ga čini teškim za čuvanje.

U dvobojima Lige prvaka i reprezentacije BiH golove je davao iz situacija koje je sam kreirao. U takvim sam dvobojima primijetio da također zna jako dobro šutnuti iz daljine, a u situacijama jedan na jedan s golmanom zna poentirati potkopavanjem lopte. Sviđa mi se što ne paniči u takvim slučajevima poput većine nogometaša."