Neuništivi Zmaj
337

Džeko maestralnim nastupom stigao na korak od velikog dostignuća Drogbe u Ligi prvaka

D. P.
Džeko nakon postignutog gola protiv Sheriffa (Foto: Twitter)
Džeko nakon postignutog gola protiv Sheriffa (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko nastavio je sa sjajnim igrama u dresu Intera, a sinoć je stigao nadomak impresivnog rekorda u vlasništvu Didiera Drogbe.
Džeko je sjajnom partijom donio trijumf Interu protiv Sheriffa rezultatom 3:1, a Dijamant je upisao gol i asistenciju, oba puta za minimalno vodstvo milanskog kluba čime je svoj tim ostavio u borbi za nokaut fazu.

S 35 godina i 216 dana Edin Džeko je postao drugi najstariji nogometaš koji je postigao gol i upisao asistenciju u jednom meču Lige prvaka.

Rekorder je legendarni nogometaš iz Obale Slonovače Didier Drogba koji je u dresu Chelseaja napravio isti podvig u meču protiv Schalkea na Veltins Areni 11. novembra 2014. godine. Drogba je tada imao 36 godina i 259 dana.

Nakon meča trener Intera Simone Inzaghi je hvalio ekipu, a posebno ga je impresionirao način na koji su se Nerazzurri oporavili od teškog poraza od Lazija za vikend.

"Odigrali smo meč kakav nam je bio potreban. Znali smo da će biti teško, ali smo igrali kao tim i kreirali mnogo toga. Pogodili smo okvir gola u dva navrata i postigli tri pogotka. Igrali smo odličan fudbal i moramo shvatiti da smo u situaciji kada nije vrijeme da pravimo greške", rekao je Inzaghi.

Inter nakon tri meča u novoj sezoni Lige prvaka ima četiri boda i nalazi se na trećem mjestu iza Reala i Sheriffa koji imaju po dva boda više.