Uvijek za pomoć
34

Džeko još jednom oduševio: Poklonio dres sinu medicinske sestre u Rimu

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko još jednom je pokazao kako ima veliko srce i razumijevanje za sve, pogotovo u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa.

Džeko je ovaj put odlučio nagraditi medicinsku sestru Jersey, koja radi u bolnici u blizini Rima, tako što je poklonio potpisan dres njenom sinu Alfredu kojem je naš napadač idol.

Inače, medicinska sestra je u medije dospjela tako što je na svojoj uniformi napisala "Džeko" i njegov broj "9", a kako je istakla u razgovoru za list Il Romanista, to je učinila kako bi motivisala sve pacijente u bolnici budući da je za mnoge Edin idol i uzor.

Status rimskog heroja Džeko je zaradio sjajnim partijama na terenu, ali i zbog vjernosti prema bordo dresu Rome, pa je ova akcija bila simbolična kao podrška rimskim herojima u bijelom - medicinskim radnicima u bolnici.

Kada je Džeko pročitao intervju sa sestrom, odlučio joj je uručiti potpisan dres te tako obradovati i nju i njenog sina.

Džeko se i prije pandemije koronavirusa isticao humanitarnim radom pa je tako donirao stotine hiljada maraka za bolesne, narodnu kuhinju, Zavod Mjedenica, pojedince, djecu, bolesne majke...