Bratski odnos
677

Džeko izabrao najdraže trenutke u Interu, Calhanoglu se našalio za njihovu fotografiju

H. H.
Džeko i Calhanoglu sjajno sarađuju na terenu (Foto: Screenshot)
Džeko i Calhanoglu sjajno sarađuju na terenu (Foto: Screenshot)
Inter je objavio zanimljiv video u kojem su Edin Džeko i Hakan Calhanoglu izabrali omiljene trenutke od dolaska u milanski klub.
Kako je priznao, Džeku je posebno dojmila prezentacija kada je potpisao za Inter.

"Kad sam pogledao video, bilo je to nešto posebno, a navijači su mi dali nadimak Sarajevski labud", kazao je Dijamant, koji se osvrnuo na dobar odnos koji ima s Calhanogluom, ispričavši anegdotu vezanu za utakmicu protiv Šahtara iz Donjecka u Ligi prvaka.

"Imao sam prilike u prvom dijelu i nisam dao gol, a on mi je na poluvremenu rekao 'Ne brini, brate, zabit ćeš u drugom poluvremenu'. I postigao sam dva gola", rekao je naš napadač uz osmijeh i prisjećanje da je u tom meču zaradio i posjekotinu na glavi.

Istovremeno, sjajni turski veznjak je kao jedan od lijepih momenata na šaljiv način istakao i njihovu zajedničku fotografiju poslije utakmice s Fiorentinom.

"Lijepa fotografija, sa prelijepim dečkom pored mene. Fotografiju sam postavio jer s Džekom imam super odnos. Uvijek ga tražim da mu dodam loptu, jer je opasan igrač", kazao je Turčin.

Džeko i Calhanoglu su ove sezone ključni igrači Intera, a zanimljivo je da su obojica stigli praktično u besplatnim transferima.

Kapiten Zmajeva je ove sezone u dresu Intera odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 11 golova uz još četri asistencije. S druge strane, Calhanoglu je dao šest golova uz osam asistencija na 20 mečeva.