Nastavak Evropske i Lige prvaka
0

Džeko igra protiv Arisa, Milan dočekuje Tottenham

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu večeras će ponovo imati priliku uživati u susretima Lige prvaka i Evropske lige, a na rasporedu su mečevi Milan - Tottenham i Valencia - Schalke, dok će u okviru EL snage odmjeriti Aris i Manchester City.

Zanimljiva utakmica nas očekuje na stadionu San Siru, gdje će prvi susret osmine Lige prvaka odigrati Milan i Tottenham.

Trener Milana Massimilano Allegri upozorio je svoje igrače da ih očekuje težak test protiv Tottenhama, koji se nada pobjedi, iako će igrati bez najboljeg igrača Garetha Balea.

Domaću ekipu predvodit će Zlatan Ibrahimović, koji je u grupnoj fazi postigao tri od ukupno sedam Milanovih golova, dok će se na drugoj strani naći daleko efikasniji Englezi, koji su postigli čak 18 golova u šest susreta.

U drugom susretu, koji je na rasporedu večeras, igrat će Valencia i Schalke 04.

Trener "šišmiša" Unai Emery se nada da će bivši igrači Real Madrida Raul Gonzales, Klaas-Jan Huntelaar i Christoph Metzelder biti dovoljan motiv njegovim igračima. S druge strane, Felix Magath očekuje da njegova ekipa postigne gol na Mestalli.

Domaćini se nadaju pobjedi, iako im statistika protiv njemačkih timova ne ide u prilog. U posljednjih šest domaćih mečeva sa ekipama iz Njemačke, Valencia je zabilježila pet remija i poraz. Posljednju pobjedu upisali su protiv Bayerna davne 1996. godine u nekadašnjem Kupu UEFA sa 3:0.

Na večerašnjem rasporedu je i jedan meč Evropske lige, u kojem će se susresti grčki Aris i Manchester City, čiji dres nosi bh. reprezentativac Edin Džeko.

Iako je bilo najavljeno da će Džeko odmarati ovaj susret, trener Roberto Mancini u posljednji ga je čas stavio na spisak putnika prema Solunu umjesto povrijeđenog Jamesa Millnera, pa se očekuje da bi naš reprezentativac mogao zauzeti mjesto u vrhu napada zajedno sa Carlosom Tevezom.

Ljubitelji fudbala ovaj će susret moći gledati u direktnom prenosu na OBN-u sa početkom u 18 sati.