Stigao u Rim
41

Džeko dobio saigrača iz Dinama: Ante Ćorić novi igrač Rome

Klix.ba
Ante Ćorić (Foto: EPA-EFE)
Ante Ćorić (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rome zvanično je predstavila Antu Ćorića kao novog igrača rimskog kluba, a on je u redove Vučice došao iz zagrebačkog Dinama u transferu vrijednom sedam miliona eura.

Ćorić se već duže vrijeme povezuje s prelaskom u Romu, a skauti i čelnici Vučice već mjesecima su pratili njegove igre u Dinamu s kojim je na kraju osvojio duplu krunu.

Ćorić je tokom zime boravio u Rimu gdje je bio na večeri sa čelnicima Rome i gdje je postignut načelni dogovor o njegovom dolasku u klub, a transfer je prema prvim informacijama vrijedan sedam miliona eura bez bonusa.

Hrvat je prvo pojačanje Rome u ljetnom prijelaznom roku, a nakon što su stigli do polufinala Lige prvaka za očekivati je da će se znatno pojačati i da će njihov igrački kadar na kraju prijelaznog roka biti konkurentan Juventusu, što je jedini način da prekinu sedmogodišnju dominaciju Stare dame.

Igrač koji je novo pojačanje Rome u ovoj sezoni odigrao je ukupno 27 utakmica za Dinamo, a postigao je četiri pogotka i upisao isto toliko asistencija. Ćorić je rođen 14. aprila 1997. godine i tek nedavno je napunio 20 godina, a važi za jednog od najvećih talenata u Evropi.