Nogomet
63

Džeko: Do jučer smo ovisili sami o sebi, nakon ove utakmice više ne

Piše: M. N.
Bh. reprezentativci stigli su na Sarajevski aerodrom nakon kvalifikacione utakmice za plasman na Euro u kojoj su od Belgije izgubili 3:1. Kapiten Zmajeva Edin Džeko rekao je kako je reprezentacija BiH do utakmice s Belgijom ovisila sama o sebi, a da to više nije slučaj.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Imamo još tri utakmice da pokušamo osvojiti devet bodova i nadati se da će Vels i Belgija odigrati najbolje protiv Izraela. Izgubili smo od bolje ekipe, ali mislim da smo dali maksimum od sebe. Prvo poluvrijeme prema mom mišljenju nije bilo naše najbolje, ali opet su nam dali dva gola iz dvije polušanse. Ni mi nismo pružili puno, dali smo gol maltene iz ničega, ali opet šteta što na odmor nismo otišli s neriješenim rezultatom", rekao je Džeko novinarima.

Istakao je kako je drugo poluvrijeme bilo bolje za našu reprezentaciju, ali da je Zmajevima trebalo još malo da se odvaže, krenu naprijed i pokušaju nešto napraviti. U nedjelju ih očekuje utakmica protiv Andore u Zenici.

"Nema više unaprijed pisanih pobjeda. Svaka utakmica je teška na svoj način. Odmaramo dva dana, pa da pobijedimo ako Bog da Andoru. Vidjet ćemo šta će biti do oktobra", kazao je Džeko.