Spektakl na Tušnju
0

Džekin otac navijao za Slobodu i zaželio povratak u vrh

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Sloboda je danas sa 2:0 savladala Velež i došla na korak od opstanka u Premijer ligi BiH. Na stadionu Tušanj vladala je prava fudbalskaatmosfera, a oko 6.500 gledalaca je zdušno bodrilo domaći tim na putu do pobjede.

Na Tušnju se u majici, “Ja volim Slobodu”, pojavio i kantonalni premijer Sead Čaušević, koji je u posljednjih mjesec dana isposlovao da Vlada TK direktno i indirektno pomogne Slobodi sa oko 50.000 KM. Podršku Slobodi dao je i Midhat Džeko, otac našeg reprezentativca Edina, koji je također nosio majicu “Ja volim Slobodu”, a u pauzi između dva poluvremena ispucao je loptu u publiku, a sretni gledalac je dobio LCD televizor.

Džeko senior je rekao kako očekuje da Sloboda izbori opstanak u Premijer ligi BiH, a da već u narednoj juriša na sami vrh. Njegove riječi propraćene su ovacijama i skandiranjem "Edin Džeko", "Edin Džeko"...

Publika je danas bila Slobodin igrač više, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka preskočili su ogradu i sa svojim ljubimcima proslavili pobjedu. Sloboda još uvijek nije teoretski obezbjedila opstanak, a u posljednjem kolu gostuje kod Slavije u Istočno Sarajevu. Trener Ibraković najavljuje kako će njegov tim ići na pobjedu, jer samo na taj način će Sloboda i naredne godine biti premijerligaš.