Tuzlaci pobijedili Čelik
7

Sloboda postigla gol poslije 425 minuta posta

Piše: D. Brkić
Detalj sa susreta Sloboda - Čelik (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Detalj sa susreta Sloboda - Čelik (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Poslije 425 minuta bez gola i četiri utakmice bez pobjede fudbaleri Slobode su u 27. kolu Premijer lige BiH upisali pobjedu nad zeničkim Čelikom od 1:0. Gol vrijedan tri boda postigao je Almir Bekić u 58. minuti susreta, a prije toga je najbolji pojedinac susreta u otvaranju utakmice uzdrmao i stativu.

“Pobijedili smo u izuzetno bitnoj utakmici za nas. Borili smo se, a na kraju smo imali i sreće. Mislim da smo bili bolji za jedan gol i da smo zaslužeo slavili”, rekao je nakon utakmice junak Slobodine pobjede Almir Bekić.

Trener Abdulah Ibraković upisao je svoju prvu pobjedu u drugom mandatu na kormilu Slobode. Njegove misli su okrenute ka Gabeli gdje će Sloboda sa GOŠK-om igrati jednu od presudnih utakmica za opstanak u Premijer ligi BiH.

“Još smo u igri. Borit ćemo se do posljednjeg minuta. Prva naredna utakmica je u Gabeli, a nama je potrebna pobjeda”, kazao je Ibraković. Slično kao Ibraković i trener Čelika Vlatko Glavaš okrenuo se narednom rivalu, prijedorskom Rudaru.

“Današnja utakmica je bila kvalitetna, a Sloboda i Čelik su imali svoje šanse. Presudila je jedna greška koju je Bekić iskoristio i postigao gol. Mi u subotu igramo veoma značajnu utakmicu sa Prijedorčanima i već razmišljam o toj utakmici”, rekao je Vlatko Glavaš.

Zanimljivo, i Ibraković i Glavaš su bili treneri i jedne i druge ekipe.