Nogomet
1

Džakmić donio minimalnu pobjedu Sarajevu nad Zrinjskim

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Odigrana je i posljednja utakmica 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH između ekipa Sarajeva i Zrinjskog. Slavio je tim sa Koševa golom Džakmića u 57. minuti.

U desetoj minuti susreta tim sa Koševa je imao prvu polupriliku, nakon ubačene lopte iz kornera Dupovac je bio najviši u skoku i zakačio loptu, ali je ona završila daleko od gola.

Utakmica je potom nakratko prekinuta zbog bakljade navijača domaćina susreta. U nastavku Sarajevo je ozbiljno zaprijetilo. Todorović je pokušao zatresti mrežu gostiju, ali bez uspjeha.

Do kraja prvog dijela obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali bezuspješnih. Velika prilika za goste ukazala se pred kraj prvog poluvremena, Bekić je izašao sam pred Bandovića, ali je loše šutirao. Na pauzu se otišlo bez golova.

U nastavku utakmice Sarajevo je pokazalo nešto bolju igru koja je i rezultirala golom u 57. minuti. Nakon asistencije Karića, Džakmić šalje loptu u gol protivnika za 1:0.

Nedugo nakon ovog pogotka domaći su zabilježili još jednu dobru priliku. Todorović je ubacio sa desne strane, Šuljić je šutirao, ali se golman Dujković dobro snašao i odbranio.

Gosti su u 84. minuti došli do pogotka, međutim, poništen im je zbog ofsajda. Pred kraj utakmice trener Sarajeva Husref Musemić je isključen sa terena zbog koškanja, kao i rezervni igrač Zrinjskog Srđan Savić. Do kraja susreta nije bilo golova, pa je Sarajevo upisalo pobjedu od 1:0.

Rezultati 1. kola

Zvijezda - Željezničar 0:1 Olimpic - Leotar 4:0 Čelik - Borac 1:1 Velež - Slavija 2:1 Rudar - Radnik 1:1 Travnik - Vitez 1:1 Mladost - Široki Brijeg 0:0 Sarajevo - Zrinjski 1:0