Nogomet
0

Bez golova u utakmici između Slavije i Sarajeva

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 2. kola BHT Premijer lige, Slavija je dočekala FK Sarajevo. Utakmica u kojoj je Bordo tim igrao mnogo bolje završena je bez golova.

Domaći tim odmah je zaprijetio u prvoj minuti susreta preko Dudića koji nije na najbolji način šutirao. Igrači Slavije tražili su penal nakon što je napadač pao u šesnaestercu Bordo tima.

Izabranici Husrefa Musemića su uzvratili već u narednom napadu, a u šansi se našao Todorović koji je bio neprecizan. U 19. minuti, Sarajevo je moglo do vodstva. Džakmić je odlično šutirao, ali je lopta završila u korneru.

U 22. minuti, sudija Paradžik prekinuo je igru kako bi se igrači mogli osvježiti. Nakon jednominutnog odmora, Sarajevo je ponovo krenulo u ofanzivu gola Slavije.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, tim sa KOševa je ponovo imao odličnu šansu za vodstvo. Međutim, prečka je spasila domaći tim nakon šuta Todorovića.Do kraja prvog dijela, Osmanagić je još jednom zaprijetio golu Slavije, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku, Karamatić je zaprijetio golmanu Bandoviću, ali je lopta otišla preko gola Sarajeva. Još jednu šansu Slavija je ubilježila preko Karića, ali je i njegov šut bio neprecizan.

U 64. minuti još jedna odlična šansa za Sarajevo. Dupovac je ubacio sa desne strane, golman domaćih Tomović izbacio loptu koju Komazec ne uspijeva poslati u mrežu gola Slavije.

Desetak minuta prije kraja utakmice, Feđa Dudić je odlično uposlio Mahira Karića koji sa 17 metara šutira, ali pogađa stativu. Do kraja susreta nijedan tim nije stvorio veću šansu za gol te je utakmica završila nepopularnih 0:0.

2. kolo BHT Premijer lige BiH, rezultati:

Slavija - Sarajevo 0:0 Široki Brijeg - Velež (kasnije) Željezničar - Travnik (kasnije)