Nogomet
0

102. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara završen bez golova

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ni u 102. derbiju vječitih rivala Sarajeva i Željezničara nije bilo golova. Ekipe s Koševa i Grbavice su odigrale nepopularnih 0:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase, baš kao i u prethodnom derbiju u maju ove godine na Grbavici.

Ekipa Željezničara bolje je otvorila susret i već u 2. minuti zaprijetila golu domaćina. Komazec je šutirao s desne strane, ali je lopta otišla preko gola. Plavi su nastavili pritisak pa se minutu kasnije Jamak našao u prilici. Sjajno je prošao jednog domaćeg igrača i na kraju dobro šutirao, ali Bandović brani.

Igrao se 10. minut kada je Tomić uputio dobar pas za Hodžića, ali je njegov udarac izblokiran. Osam minuta kasnije Selimović se uspio osloboditi odbrambenih nogometaša Sarajeva, izašao ispred Bandovića, ali je njegov šut otišao pored gola.

Dobra kontra gostiju pred kraj prvog poluvremena, no Bordo tim se na kraju uspio odbraniti. Željezničar je dominirao u prvom dijelu susreta, ali se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu gradski rivali, osim što su zamijenili golove, zamijenili su i uloge pa je tako Sarajevo imalo više od igre.

U 54. minuti domaći su imali najbolju šansu na utakmici. Travančić je mogao dovesti bordo tim u vodstvo, ali je pucao u vanjski dio mreže.

I u nastavku susreta Sarajevo je bilo daleko opasnije. Ipak, navijači oba tima nisu bili zadovoljni onim što su njihovi ljubimci pokazali pa su u 59. minuti napravili veliku bakljadu u znak protesta.

U 66. minuti Sarajevo je imalo stopostotnu šasnu. Karić je istrčao pred Lončarića, ali je oklijevao te upropastio odličnu priliku. Travančić je dobro ubacio iz slobodnjaka u 73. minuti, ali Puzigaća šutira preko gola.

Jedina izgledna prilika za Željezničar desila se u 90. minuti, ali je Bandović odbranio Bučanov udarac, te je tako još jedan derbi sarajevskih rivala završen bez pobjednika.

Tok utakmice pogledajte ovdje.

Rezultati 14. kola BHT Premijer lige:

Sarajevo-Željezničar 0:0 Borac - Leotar 1:0 Čelik - Široki Brijeg 0:2

Zvijezda - Travnik 1:0 Olimpic - Slavija 6:0 Rudar - Vitez 2:1 Mladost - Zrinjski 0:2 Velež - Radnik 5:2