Projekat zaljubljenika
0

Drugi broj Bordo Fana će biti još kvalitetniji

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostorijama Udruženja navijača FK Sarajevo (UNFKS) i Bordo prijatelji 1946 danas je održana konferencija za medije povodom izlaska prvog broja biltena udruženja BP Bordo Fana, na kojoj su se pripadnicima sedme sile obratili predsjednik udruženja Benjamin Isović, urednik Bordo Fana Mario Trojer i Dino Selimović, član tima koji stoji iza ovog projekta.

Uvodni govor održao je Benjamin Isović, koji je prisutne upoznao sa radom Bordo prijatelja 1946 i projektima koji su planirani u narednom periodu. On je ponovio namjere članova BP-a koji žele pomoći FK Sarajevo.

Nakon toga je uslijedila prezentacija prvog broja Bordo Fana, časopisa namijenjenog svim ljubiteljima bordo boje. Prisutnim novinarima obratio se urednik Mario Trojer, koji je istakao da je prvi broj prevazišao očekivanja učesnika u projektu.

"Prije svega moram reći da smo na početku svi bili skeptični. Međutim, kvalitet prvog broja prevazišao je naša očekivanja. Na ovom projektu radilo je između 25 i 30 ljudi. Neki direktno, neki indirektno. Ovim putem svima se zahvaljujemo", rekao je Trojer.

Dino Selimović je bio zadužen za poslove marketinga. On je izrazio nadu da će u budućnosti sadržaj biti još kvalitetniji.

"Planirano je da se u budućnosti primjerak dostavi i svim članovima FK Sarajevo, ali za to se treba pobrinuti i klub", rekao je Selimović na konferenciji za medije.

Svi navijači FK Sarajeva novi broj časopisa mogu očekivati krajem maja ili početkom juna.

Dio konferencije za medije bio je posvećen slučaju brutalnog ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, koji je ubijen u Širokom Brijegu, 4. oktobra 2009. godine.

"Podignuta je optužnica protiv navijača, ali ne i protiv ubice", rekao je Selimović i ponovio slogan "Istina za Vedrana, pravda za Horde zla".

Bordo Fan je magazin džepnog formata namijenjen svim ljubiteljima i simpatizerima fudbala, ali prije svih navijačkoj populaciji Fudbalskog Kluba Sarajevo.

Tiraž magazina Bordo Fan iznosi 2.000 primjeraka, a značajna karakteristika je da se dijeli potpuno besplatno članovima Fudbalskog Kluba Sarajevo (FKS), članovima Udruženja Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo (UNFKS), članovima Udruženja Bordo Prijatelji 1946 (BP1946), tokom domaćih utakmica FK Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović - Hase, te na lokacijama popularnim među navijačima Fudbalskog Kluba Sarajevo širom Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva.