Francuski mediji
0

Drogba propušta Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski mediji L'Equipe i Canal+ izvjestili su da je napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba otpao iz konkurencije za Svjetsko prvenstvo nakon loma lakta na desnoj ruci u prijateljskoj utakmici protiv Japana, prenosi Goal.com.

Skupo su 2-0 pobjedu u prijateljskoj utakmici u Sionu protiv Japana platili u bjelokošćanskoj nogometnoj reprezentaciji. Japanski odbrambeni igrač Marcus Tulio Tanaka vrlo je neopreznim startom na Drogbu na sredini terena, već u 15. minuti utakmice, vjerojatno uništio Drogbine snove o nastupu u Južnoafričkoj Republici.

Drobra je progurao loptu pored njega, a Tulio je visoko podignuo svoju nogu i koljenom žestoko udario Drogbu u lakat. Chelseajev napadač odmah nakon toga je napustio igru, a selektor Obale Bjelokosti Sven-Göran Eriksson odmah nakon utakmice je potvrdio povredu svog udarnog igrača, te izrazio zabrinutost o posljedicama te povrede...

Isti taj Tulio netom prije starta na Drogbu je zabio autogol kojim su Bjelokošćani poveli s 2-0. Zanimljivo da je da je prošlog vikenda Japan igrao prijateljsku utakmicu protiv Engleske na kojoj je Japan poveo 1-0 pogotom baš Tulija. No, do kraja je Engleska okrenula utakmicu u svoju korist (2-1). Japanci su zabili dva autogola, a jednom je prilikom po svog vratara koban bio baš - Tulio.

Zasad još nema službene potvrde o Drogbinom propuštanju Svjetskog prvenstva...