Kolo Toure
0

"Drogba kaže da neće igrati na Mundijalu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Povreda bjelokošćanskog napadača i najboljeg igrača Didiera Drogbe vijest je dana. Drogba je slomio ruku u predjelu lakta, ali u Obali Bjelokosti se ipak još nadaju čudesnom oporavku.

Japanski stoper Marcus Tulio Tanaka vrlo je neopreznim startom na Drogbu na sredini terena, već u 15. minuti prijateljske utakmice između Obale Bjelokosti i Japana u Sionu, vjerojatno uništio Drogbine snove o nastupu u Južnoafričkoj Republici. Drobra je progurao loptu pored njega, a Tulio je visoko podignuo svoju nogu i koljenom žestoko udario Drogbu u lakat. Chelseajev 32-godišnji napadač odmah je napustio igru.

Neposredno prije toga, Tulio je nakon slobodnog udarca koji je izveo baš Drogba odbio loptu u vlastitu mrežu i zabio autogol. Obala Bjelokosti pobijedila je 2-0, a drugi gol zabio je u 81. minuti Kolo Toure, koji je nakon dvoboja potvrdio crne slutnje.

"Drogba je sam rekao da neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo na njegovom licu koliko mu je teško pala ta povreda. Naravno, i nama je teško pala, jer je on izuzetno bitan igrač za nas", rekao je Kolo Toure, te dodao da se u taboru njegove reprezentacije svi ipak nadaju čudesnom oporavku Drogbe.

Selektor Obale Bjelokosti, Šveđanin Sven-Göran Eriksson, napomenuo je kako njegova reprezentacija još nije otpisala Drogbin nastup na Mundijalu. Dodao je kako japanskom reprezentativcu ništa ne predbacuje.

"Nismo još sigurni kakva je težina povrede. Još uvijek se nadamo Drogbinom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Tulio? Njegov start nije bio zlonamjeran ili glup, nije imao namjeru povrijediti Drogbu. Nogomet je igra s kontaktima", miroljubivo je porčio Eriksson.

Sam Tulio, nogometaš rođen u Brazilu, ponudio je sličnu izjavu.

"Bog i svi gledatelji na stadionu su svjedoci da je to bio normalni start. Nadam se da će se Drogba na vrijeme oporaviti za nastup na prvenstvu."

Drogba, koji je prošle sezone bio prvi strijelac engleskog prvenstva s 29 golova u 32 utakmice u dresu Chelseaja, a za bjelokošćansku reprezentaciju je postigao 45 golova u 70 utakmica, nakon povratka iz bolnice se priključio saigračima u autobusu reprezentacije. Za izjave, dakako, nije bio dostupan.