"Slonovi" u problemima
0

Neizvjestan nastup Drogbe na Mundijalu

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AP)
Didier Drogba (Foto: AP)
Didier Drogba, kapiten nogometne reprezentacije Obale Slonovače, pridružio se saigračima u nacionalnoj ekipi u trening-kampu u alpskom dijelu Švicarske.

Drogba nosi gips na desnoj ruci, nakon što je u petak u Sionu slomio podlaktičnu kost desne ruke u prijateljskoj utakmici protiv Japana, kada je na njega nogom naletio Marcus Tulio Tanaka. U subotu je uspješno operisan u Bernu, te je vikend proveo u bolničkoj postelji uz suprugu i troje djece.

Eric Kacou, glasnogovornik "slonova", nije znao reći hoće li Drobga biti u mogućnosti zaigrati na Svjetskom prvenstvu, odnosno, kada bi se mogao uključiti u treninge, nakon što selekcija u četvrtak doputuje u Južnoafričku Republiku.

FIFA-ina pravila selekciji Obale Slonovače omogućavaju da na razrješenje situacije sa Drogbom pričekaju sve do sljedećeg ponedjeljka, odnosno 24 sata prije prvog nastupa na Mundijalu protiv Portugala, kada bi morali prijaviti eventualnu promjenu u sastavu selekcije, odnosno navesti ime igrača koji bi zamijenio Drobu, ukoliko Chelseajev napadač ne dobije zeleno svjetlo za nastupe.