Neoprostiv grijeh
0

Dopredsjednik FIFA-e: Teveza bi trebala kazniti i FIFA

Totalsport
Jim Boyce
Jim Boyce
Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jim Boyce izrazio je uvjerenje da bi napadač Manchester Cityja Carlos Tevez trebao biti kažnjen na širem planu, a ne samo klupskom.

Podsjetimo, prema tvrdnji Cityjevog menadžera Roberta Mancinija, Tevez je odbio ući u igru u drugom poluvremenu utakmice protiv Bayerna, u 2. kolu grupe A Lige prvaka. Nakon povratka iz Münchena i poraza 2-0 klub je suspendirao Argentinca na dvije sedmice dok se razmatra slučaj.

Boyce, međutim, smatra da bi Tevez, ukoliko mu City odredi vremensku zabranu igranja, trebao biti kažnjen i kad su u pitanju nastupi reprezentacija, pa čak i ako u tom periodu promijeni klub.

"Mislim da bi FIFA trebala imati moć da zabrani igraču aktivnu ulogu u nogometu. Ako je Tevez napravo to što se priča, mislim da bi njegovom klubu bilo bolje bez njega. Ako Manchester City dokaže prekršaj i prijavi to FIFA-i, ne bih imao problema s izricanjem kazne. Takav slučaj se dosad još nije nikad dogodio, ali mislim da je to što je napravio Tevez neoprostivo", rekao je Boyce i dodao:

"Ako ga Manchester City otpusti, mislim da ne bi bilo pravedno da Tevez sljedeće sedmice za ogroman novčani iznos potpiše za neki drugi klub. Ne bi mi smetalo da mu FIFA u tom slučaju odredi kaznu. Ako dopustimo Tevezu da se izvuče, ko će iduće sedmice zaustaviti nekoga drugoga da napravi isto?".