Manchester City
0

Tevez optužen za kršenje odredbi ugovora

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Iz redova engleskog nogometnog prvoligaša Manchester Cityja oglasili su se saopćenjem u kojem stoji da će argentinski napadač Carlos Tevez biti suočen s disciplinskim postupkom zbog odbijanja ulaska u igru na trenerov zahtjev.

Podsjećamo, riječ je o incidentu koji se dogodio u drugom kolu Lige prvaka između Bayerna i Manchester Cityja na Allianz Areni 27. septembra. U tom je dvoboju menadžer "građana" Roberto Mancini Teveza htio uvesti u igru u drugom dijelu, što je ovaj odbio. Kasnije je Mancini izjavio da za Teveza više nema mjesta u ekipi pod njegovim vodstvom, a klub s Eastlandsa kaznio je Argentinca dvosedmičnom suspenzijom bez plaće i u tom je periodu trebao sprovesti istragu o slučaju.

"Klub je sprovodio istragu o događajima koji su se dogodili 27. septembra na Allianz Areni. Istraga je sada došla do faze u kojoj je zaključeno da postoji slučaj protiv Carlosa Teveza koji mora odgovarati zbog navodnog kršenja ugovora. Sukladno tome klub ga je informirao o disciplinskom postupku kao i da će saslušanje biti održano uskoro", stoji u saopćenju Manchester Cityja uz dodatak da se Tevez mora javiti Manciniju na treningu u četvrtak.

Tevez je prošle sezone s Dimitrom Berbatovom ponio naslov najboljeg premierligaškog strijelca s 20 golova, a u ljetnom prijelaznom roku bio je na korak od napuštanja kluba nakon javnog zahtjeva za transferom. Ipak, do transfera nije došlo, a u novoj sezoni je Tevez dolaskom Sergija Agüera izgubio mjesto u početnih 11.

Aktualni ugovor kontroverznog napadača za City veže do lipnja 2014. godine.