Nogomet
0

Đoko Milović: Stanje na tabeli ne odgovara ambicijama Olimpica

Klix.ba
Foto: olimpic.ba
Foto: olimpic.ba
Đoko Milović jedan je od igrača koji su u zimskoj pauzi stigli u Olimpic. Ponikao je u trebinjskom Leotaru, nastupao je za Radnik, a u redove Olimpica dolazi iz GOŠK-a iz Gabele.

Odmah po potpisu ugovora Milović je istakao prve impresije po dolasku u Sarajevo, te o očekivanjima u proljetnom dijelu prvenstva.

"Ekipa koju sam zatekao je vrlo kvalitetna. Čine je pretežno mlađi igrači. Tu naravno ima par jako dobrih iskusnih igrača. Tu prije svega mislim na kapitena Veldina Muharemovića i Emira Hadžića. Po mom mišljenju, stanje na tabeli ne odgovara ambicijama kluba i trenutnom igračkom kadru", kaže Milović.

O periodu adaptacije na grad i klub Milović dodaje:

"Mogu reći da je prošao prelijepo. U tome mi je najviše pomogao Rijad Kobiljar. Tu je i moj prijatelj i saigrač Nemanja iz Trebinja tako da je period adaptacije dobro prošao".

O očekivanjima od proljetne polusezone kaže:

"Moja očekivanja za ovu polusezonu su prije svega da Olimpic izbori opstanak u Premijer ligi. Jednako tako očekujem dobre igre i nastupe kluba. Očekujem dobru saradnju sa saigračima, trenerom i upravom kluba. I naravno kao pravi profesionalac dat ću sve od sebe da se nametnem treneru i izborim za mjesto u početnih 11".