Nogomet
82

Mahir Karić: Svi ćemo dati doprinos za opstanak u ligi, Sloboda je blagi favorit za titulu

Piše: D. B.
Mahir Karić
Mahir Karić
Nogometaši Olimpica su nakon priprema u Sarajevu otputovali u etno selo "Stanišići" gdje obavljaju glavni dio priprema za proljetni dio sezone. O novostima, aktivnosima i očekivanjima Vukova razgovarali smo s napadačem Mahirom Karićem.

Olimpic je tokom zimskog prelaznog roka doživio dosta promjena u igračkom kadru. Otišli su neki važni igrači, ali su i stigla kvalitetna pojačanja.

"Istina je da smo ostali bez nekoliko igrača kao što su Bogičević, Stanić, Merajić, Imamović, Jusufović, Handžić i Pandža, ali smo i dobili pojačanja poput Hebibovića, Anđušića i Zolja, a pridružili su nam se još neki igrači", izjavio je Karić za portal Klix.ba.

Nakon obavljenih priprema u Sarajevu, ekipa je otputovala u etno selo "Stanišići", gdje obavlja glavni dio priprema.

"Prvi dio smo odradili u Sarajevu i vrijeme nas je poslužilo. Sada smo u etno selu 'Stanišići' i zaista svi dobro rade. Većih problema s povredama nema, naporno jeste, ali svi dobro podnosimo treninge. Važno je da se dobro spremimo kako bi u prvenstvu bilo lakše. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, a u posljednjoj smo dobili Drinu 5:0", rekao je napadač Olimpica.

Mnogi bh. klubovi pripreme obavljaju izvan BiH, ali je Olimpic ostao u BiH.

"Turska nudi dosta dobre uslove, neki naši klubovi su tamo, a prednost je i odigravanje prijateljskih utakmica. S druge strane, prezadovoljan sam uslovima koje imamo ovdje u etno selu, tereni su dobri, kao i smještaj i hrana, osoblje je ljubazno, pa imamo sve što nam treba. Također, vrijeme nas također služi", kazao je Karić.

On je imao nekoliko ponuda, ali je odlučio barem do kraja sezone ostati u Olimpicu.

"Ostao sam Olimpicu, imam ugovor još godinu dana. Imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH i inostranstva, ali sam nakon razgovora s predsjednikom Gracićem odlučio da je najbolje da ostanem i sačekam ponudu koja će zadovoljiti i mene i klub", otkrio je nogometaš Vukova.

Olimpic na proljeće čeka bitka za opstanak u društvu najboljih.

"Dobro radimo i spremamo se, a došla su i pojačanja, koja su se brzo uklopila. Optimista sam, očekujem da ćemo svi dati svoj doprinos i na kraju osigurati opstanak", istakao je naš sagovornik.

Sloboda je hit sezone i na kraju bi mogla osvojiti titulu državnog prvaka.

"Borba će biti neizvjesna do kraja, siguran sam u to. Gledajući iz ove prespektive, mislim da je Sloboda blagi favorit", smatra Karić.