Nogomet
10

Odović za Klix.ba: Pun sam energije, Olimpic može mnogo bolje

Piše: D. B.
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iskusni bh. nogometni stručnjak Milomir Odović će u nastavku sezone predvoditi ekipu Olimpica, sarajevskog premijerligaša koji se bori za opstanak u Premijer ligi BiH. Odović je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o novim izazovima koji ga očekuju.

Odović je danas bio na treningu Vukova te se upoznao s ekipom, a u nastavku sezone ga očekuje borba za opastanak.

"Preuzeo sam Olimpic, dogovorili smo saradnju. Prvo ćemo pokušati uspostaviti dobru komunikaciju i nastaviti rad. Cilj nam je da napravimo najviše što možemo do kraja sezone, a nakon toga je otvorena mogućnost za dalje", izjavio je Odović.

Olimpic je prošle sezone osvojio Kup BiH, igrao je u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a ove sezone je potpuno podbacio. Tokom zimskog prelaznog roka je ekipa doživjela velike promjene, a Odović se nada da će rezultat na kraju sezone biti pozitivan.

"Mislim da ova ekipa može mnogo bolje. Cilj mi je da u kontinuitetu pokušamo igrati na nivou koji zaslužuju ovi igrač i njihov rejting. Želim napraviti dobar tim, a na kraju ćemo vidjeti za šta je to dovoljno na kraju. S obzirom da imamo bodovni zaostatak, mi moramo u kontinuitetu igrati dobro. Nadam se da rezultati neće izostati", rekao je novi trener Olimpica.

Iskusnom stručnjaku je jasno čime raspolaže,

"Neke igrače poznajem od ranije, ali sam vidio i neke mlade nogometaše koji imaju potencijal. Trebamo na najbolji mogući način iskoristiti postojeći igrački kadar", kazao je Odović.

Nakon što je napustio Željezničar, Odović se odmorio nekoliko mjeseci, a sada je ponovo motivisan da pravi uspjehe.

"Poslije Želje mi je trebao odmor, a sada sam ponovo pun energije. Nadam se da ću uspjeti ostvariti dobru komunikaciju sa igračima kako bi prihvatili nogomet onako kako ga ja vidim, naravno, uvažavajući njihove individualne kvalitete", završio je Odović.

Debi na klupi Olimpica Odović će imati u subotu kada Vukovi dočekuju ekipu banjalučkog Borca. Olimpic je trenutno na 11. mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova.