Opravdao epitet pojačanja
45

Direktor Intera: Željeli smo tandem Džeko – Vlahović, ali je Edin bio prioritet

K. H.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Izvršni direktor Intera Beppe Marotta otkrio je za italijanske medije da je ovaj klub želio dovesti bh. napadača Edina Džeku i srbijanskog igrača Dušana Vlahovića u ljetnom prijelaznom roku, ali da su na kraju bili zadovoljni činjenicom da su doveli samo Dijamanta iz Rome.

Kako je rekao, klub je planirao dovesti jednog iskusnog i jednog mladog i talentovanog igrača, no na kraju su uspjeli dovesti Džeku, kao i Correu iz Lazija koji je došao na posudbu s mogućnošću otkupa.

Marotta kaže da je Džeko bio prioritet Intera i da je klub uradio sve što je mogao da napadača Rome dovede u svoje redove.

"Uvijek pratimo i procjenjujemo mogućnosti na tržištu", rekao je Marrtta i nastavio:

"Džeko nam je svakako bio prioritet, posebno jer smo ga i prošle sezone pokušali dovesti u svoj tim. Što se tiče Vlahovića, smatram da velikim talentom, mada je jasno da je ogromna razlika između talenta i velikog šampiona."

"Mogu da kažem da je Džeko bio glavna meta, a Vlahović tek druga. Da smo doveli obojicu, imali bi kombinaciju iskusnog i igrača za budućnost. To bi bilo najbolje, ali bili smo zadovoljni jer smo uspješno realizovali transfer Džeke koji nam je donio neophodne garancije", kaže prvi čovjek Intera.

Džeko je ove sezone za Inter odigrao ukupno devet mečeva, sedam u Seriji A i dvije u Ligi prvaka, a ukupno je postigao šest pogodaka uz jednu asistenciju. Na terenu je ukupno proveo 666 minuta.

S druge strane, Dušan Vlahović je u dresu Fiorentine odigrao osam utakmica u svim takmičenjima i pri tom je postigao šest pogodaka i upisao jednu asistenciju.