Nogomet
18

Direktan prijenos utakmice Borussia M'Gladbach-FK Sarajevo na FACE TV

Klix.ba
Uzvratna utakmica play-offa Evropske lige između Borussije iz M'Gladbacha i FK Sarajevo bit će emitirana uživo u programu FACE TV sa početkom u 20:45 sati.

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak, 28. augusta, igrat će uzvratnu utakmicu play offa za EL protiv njemačkog predstavnika Borussia Monchengladbach. Kako bi se plasirao u grupnu fazu, bordo klub morat će nadoknaditi rezultatski zaostatak od 3:2, koliko je glasio rezultat prve utakmice odigrane na Koševu.

Stadion Borussia Park kapaciteta je nešto više od 54.000 mjesta, a tokom sutrašnje utakmice na stadionu će biti 46.279 gledatelja.

Ovogodišnja evropska priča FK Sarajevo karakteristična je zbog sjajnih igara na gostujućim terenima, što svima onima, kojima je bordo boja bliža srcu, ulijeva veliki optimizan uoči revanša. Tako je Sarajevo u 2. rundi kvalifikacija izgubilo kući od norveškog Haugesunda rezultatom 1:0, a u 3. rundi od grčkog Atromitosa 2:1, dok su oba gostovanja završena identičnim rezultatom, 3:1 u korist Sarajeva.

Efikasnost u evropskim utakmicama također je odlika izabranika Dženana Uščuplića, koji su na dosadašnjih pet utakmica postigli devet golova. Pet različitih strijelaca je pogađalo: Puzigaća, Bilbija, Duljević i Okić su pogađali po dva puta, dok se Miloš Stojčev jednom upisao u strijelce.

Sudija uzvratne utakmice play-offa bit će Vladislav Bezborodov, koji dolazi iz Rusije. Bezborodov u svojoj dosadašnjoj karijeri nije sudio niti jednu utakmicu Borusije ili Sarajeva, saopćeno je iz FK Sarajevo.