Oko 140 miliona eura
28

Dionice Juventusa pale za deset posto nakon poraza od Atletico Madrida

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dionice nogometnog kluba Juventus pale su za oko 10 posto, odnosno blizu 140 miliona eura, nakon što je ovaj klub poražen u prvom meču osmine finala Lige prvaka od Atletico Madrida.

Juventusu se slična stvar desila i u oktobru prošle godine kada su im dionice oslabile zbog optužbi da je Cristiano Ronaldo silovao Amerikanku Kathryn Mayorgu, ali eventualno ispadanje iz Lige prvaka bio bi nemjerljiv gubitak za vrijednost kluba.

Nakon poraza od Atletico Madrida dionice Juventusa pale su za oko 10 posto, što je u prijevodu oko 140 miliona eura, a samo ispadanje u ranoj fazi Lige prvaka moglo bi ostaviti puno veće posljedice na finansije kluba.

Ipak, treba reći da je Juventus u prošloj godini imao značajan porast dionica nakon transfera Cristiana Ronalda u klub, a burzovna vrijednost tada im je porasla za 26 posto, odnosno sa 620 miliona na 825 miliona eura.

Još jednom podsjećamo, Juventus je u prvom meču osmine finala Lige prvaka poražen od Atletico Madrida rezultatom 2:0, a pogotke za Jorgandžije postigli su Gimenez i Godin.