Riješena saga
62

Dinamo za milionsko obeštećenje doveo Jakirovićevu veliku želju

D. P.
Hoxha je želio samo u Dinamo (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)
Hoxha je želio samo u Dinamo (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)
Nakon nešto dužih pregovora, ali i jasne želje svih strana za realizacijom transfera, kosovski nogometaš Arber Hoxha postao je novi igrač zagrebačkog Dinama.

Velika želja bosanskohercegovačkog stručnjaka Sergeja Jakirovića dugo se povezivala s Dinamom, a i sam igrač je obavijestio svoje čelnike u bivšem klubu Slaven Belupu da želi preći na Maksimir.

To se večeras i zvanično potvrdilo jer je Dinamo Zagreb objavio i predstavio Hoxhu. Reprezentativac Kosova će koštati Modre milion eura odštete plus 15 posto od narednog transfera, što bi, znajući Dinamo, mogla biti ozbiljna cifra.

"Iznimno mi je drago što sam postigao dogovor s Dinamom i postao novi igrač ovog velikog, najvećeg kluba u Hrvatskoj. Zahvaljujem bivšim saigračima i treneru na svim iskustvima, na svemu što su me naučili, no sada za mene kreće pravo dokazivanje u punom smislu te riječi", poručio je Kosovar na predstavljanju i dodao:

"Dugo vremena je moja želja bila zaigrati za Dinamo, i čim sam čuo da postoji interes kluba za mene, ni trenutka nisam sumnjao u rasplet cijele priče, koji se na koncu i dogodio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i da skupa dođemo do brojnih uspjeha i trenutaka za pamćenje", rekao je Hoxha na predstavljanju.

Kosovski napadač potpisao je ugovor s maksimirskim klubom i u srijedu će se priključiti treneru Sergeju Jakiroviću i novim suigračima na pripremama u Rovinju.