Kraj drugog mandata
23

Dinamo smijenio trenera Čačića nakon blamaže u Kupu Hrvatske

D. P.
Čačića je koštao loš rezultatski niz posljednjih sedmica (Foto: GNK Dinamo)
Čačića je koštao loš rezultatski niz posljednjih sedmica (Foto: GNK Dinamo)
Zagrebački Dinamo otpustio je iskusnog stručnjaka Antu Čačića (69) s mjesta trenera nakon poraza od Šibenika.
Dinamo je nanizao jednu od najslabijih rezultatskih serija posljednjih godina, a na posljednjih šest utakmica ima samo jednu pobjedu.

Komforna situacija na vrhu tabele HNL-a je ugrožena, a "kap koja je prelila čašu" poraz je od Šibenika u polufinalu Kupa Hrvatske, koji se dogodio danas.

Čačiću je presudio nevjerovatan preokret protiv apsolutnog autsajdera u današnjem meču. Podsjetimo, Dinamo je do 72. minute imao vodstvo, ali je na kraju poražen i ispao je iz Kupa.

Kako prenose hrvatski mediji, Dinamo još uvijek nije zvanično objavio informaciju o Čačiću, ali to će biti objavljeno ujutro i već se na Maksimiru razmišlja o novoj opciji.

Najvjerovatnije će ekipu Modrih preuzeti privremeno rješenje, nakon čega će se bez žurbe potražiti za trenerom za duže staze.

Ovaj iskusni stručnjak na klupu Dinama vratio se u aprilu prošle godine tako da će nakon tačno godinu biti zaključen njegov drugi mandat na Maksimiru. U međuvremenu je vodio brojne hrvatske ekipe, ali i egipatski Pyramids, slovenački Maribor i reprezentaciju Hrvatske.