Regionalni derbi
45

Dinamo sigurno u treće pretkolo Lige prvaka, slijedi duel s Ferencvarošem

N. K.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su i u revanšu savladali Saburtalo iz Gruzije rezultatom 3:0. U prvoj utakmici odigranoj u Tbilisiju bilo je 2:0 za Modre.

Prvo poluvrijeme meča igranog na stadionu Maksimir u Zagrebu vrlo brzo će svi pokušati zaboraviti jer se ništa zanimljivo nije moglo vidjeti.

Ipak, Dinamo je u nastavku zaigrao znatno ofanzivnije i šanse pred golom gostiju redale su se kao na traci.

Nagrada je stigla u 77. minuti kada je Oršić postigao gol na asistenciju Petkovića, koji se potom i sam upisao u strijelce iskoristivši dodavanje Olma. Konačnih 3:0 kreirali su upravo Olmo i Petković, koji je uzvratio asistenciju.

Bh. reprezentativac Amer Gojak igrao je svih 90 minuta za Dinamo, dok je Izet Hajrović igru napustio šest minuta prije kraja meča.

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv mađarskog Ferencvaroša, koji je izbacio Vallettu s Malte ukupnim rezultatom 4:2.

Celtic je i u revanšu savladao estonsku Kalju te prošao dalje s ukupnim rezultatom 7:0. U trećem pretkolu igrat će protiv Cluja, koji je izbacio izraelski Maccabi Tel Aviv.

Rezultati revanš utakmica:

APOEL - Sutjeska 3:0 (ukupno: 4:0) Kalju - Celtic 0:2 (0:7) Maccabi - Cluj 2:2 (2:3) Basel - PSV 2:1 (4:4) Dinamo - Saburtalo 3:0 (5:0) Valletta - Ferencvaros 1:1 (2:4) Olympiakos - Plzen 4:0 (4:0)