Revanši play-offa
79

Dinamo protiv Young Boysa prokockao plasman u Ligu prvaka, Ajax i AEK među elitom

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Dinama ostali su bez plasmana u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su u dva meča rezultatom 3:2 poraženi od Young Boysa. Večeras u Zagrebu je bilo 1:2, dok je prvi meč u Švicarskoj okončan rezultatom 1:1.

Dobro je krenulo večeras po Modre budući da je povremeni bh. reprezentativac Izet Hajrović već u sedmoj minuti pogodio mrežu gostiju, a 1:0 je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ipak, u rasponu od samo dvije minute, od 64. do 66., Young Boys je napravio preokret i došao do važne pobjede koja im je osigurala učešće u Ligi prvaka i zaradu ogromnog novca.

Prvo je Hoarau iz penala izjednačio, a konačnih 1:2 postavio je također francuski napadač na asistenciju Wuthricha.

Osim Hajrovića, u redovima poražene ekipe svih 90 minuta odigrao je mladi bh. reprezentativac Amer Gojak.

Dinamo će uprkos ispadanju jesen provesti u evropski takmičenjima, jer će ekipa iz Zagreba igrati u grupnoj fazi Evropske lige.

Plasman u grupnu fazu Lige prvaka osigurali su i grčki AEK te holandski gigant Ajax. AEK je večeras u Atini remizirao 1:1 s MOL Vidijem, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi 2:1 u Mađarskoj. Mantolas je golom iz penala doveo domaće u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je Nego na asistenciju Lazovića. Čitavu utakmicu u ekipi nekadašnjeg Videotona odigrao je povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić.

Na utakmici u Kijevu između Dynama i Ajaxa nije bilo pogodaka pa su se Holanđani zahvaljujući pobjedi 3:1 u Amsterdamu plasirali u završnicu Lige prvaka.