3. pretkolo Lige prvaka
0

Dinamo protiv Helsinkija, duel Benfice i Trabzonspora

Sarajevo-x.com
U srijedu navečer će u okviru 3. pretkola Lige prvaka biti odigrano sedam susreta. Nakon što se Borac oprostio od ovog takmičenja, BiH više nema svog predstavnika.

U srijedu navečer se igraju prve utakmice 3.pretkola Lige prvaka u kojima svi žele dobar rezultat pred revanš. Bit će odigrano sedam susreta u kojim se sastaju: HJK Helsinki - Dinamo Zagreb, Kopenhavn - Shamrock Rovers, Odense - Panathinaikos, M. Haifa - Maribor, Standard - Zurich, Rosenborg - Pilzen i Benfica - Trabzonspor.

Posebno zanimljivo bi moglo biti u utakmicama HJK Helsinkija i Dinamo Zagreba. Obje ekipe su u prethodnoj fazi ubjedljivo savladale svoje protivnike. Finci su ukupnim rezultatom u dvije utakmice protiv Bangor Cityja slavili rezultatom 13:0, dok je Dinamo Zagreb u 3. pretkolo prošao sigurnom pobjedom na svom Maksimiru rezultatom 3:0 protiv azerbejdžanskog Neftcija, dok je u Bakuu bilo 0:0.

Od susreta Benfice i Trabzonspora se također mnogo očekuje jer se radi od dvije izuzetno kvalitetne ekipe. Benfica je u prošloj sezoni stigla do polufinala Evropske lige, gdje je zaustavio rival iz portugalskog prvenstva, ekipa Brage.

3. pretkolo Lige prvaka, prve utakmice:

HJK Helsinki - Dinamo Zagreb (18.00) Kobenhavn - Shamrock Rovers (20.00) Odense - Panathinaikos (20.00) M. Haifa - Maribor (20.05)

Standard - Zurich (20.15) Rosenborg - Plzen (20.45) Benfica - Trabzonspor (20.45)