HNL
26

Dinamo opet prvak Hrvatske, "mrtva trka" za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka

K. H.
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Nogometaši Dinama iz Zagreba nakon pobjede Lokomotive protiv Hajduka (3:2) osvojili su treću uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, odnosno ukupno 21. od hrvatske samostalnosti.

Dinamo je u sinoćnjem meču protiv Gorice imao priliku da osvoji titulu, a za to im je trebala pobjeda, no meč je završio bez pobjednika pa su novu šansu dočekali u meču između Lokomotive i Hajduka.

Hajduk je imao vodstvo od 2:0 i činilo se da će Modri morati sačekati još da bi i zvanično postali prvaci Hrvatske, no Lokomotiva je prije kraja prvog poluvremena smanjila na 2:1, da bi u drugom poluvremenu stigla do poravnanja.

Na kraju, igrači iz Zagreba imali su nekoliko sjajnih prilika da dođu do trećeg pogotka i punog preokreta, a u tome su uspjeli u 97. minuti kada je Kolinger pogodio za 3:2.

Ono što će u finišu sezone u Hrvatskoj biti u centru pažnje svakako je borba za drugo mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka, a za tu poziciju borit će se čak četiri kluba.

S pobjedom protiv Hajduka, Lokomotiva je sada na drugoj poziciji sa 53 osvojena boda, treći i četvrti su Osijek i Rijeka sa 52 boda, dok je Hajduk peti sa 51 osvojenim bodom.