Liga prvaka
33

Dinamo nije izdržao na Etihadu: Manchester City slavio golovima Sterlinga i Fodena

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihadu u okviru drugog kola Lige prvaka ekipu Dinama rezultatom 2:0 te tako ostvarili i drugi trijumf u elitnom rangu evropskog nogometa.

Krenuli su domaći žestoko od samog početka i pravo je čudo što nisu postigli gol u prvom poluvremenu. Prvu veliku priliku propustio je Aguero u 13. minuti, a već u narednom napadu Bernardo Silva je poslao loptu malo iznad prečke.

Sredinom prvog poluvremena Gundogan je pogodio prečku, a minut kasnije i David Silva je bio neprecizan iz dobre situacije. Sjajni Španac je tri minute prije odlaska na odmor bio ponovo u centru pažnje kada je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača.

City je napokon do gola stigao u 66. minuti i to nakon fantastične akcije. Na kraju je Mahrez ubacio s lijeve strane, a Sterling pospremio loptu u mrežu Dinamovog gola.

Nije se City tu zaustavljao. Dobre prilike promašili su još Aguero i Mahrez, dok je sudija nakon VAR kontrole odlučio ne dosuditi penal nakon prekršaja na Gundoganu. Na kraju je u sudijskoj nadoknadi Foden postigao gol za konačnih 2:0.

City nakon dva kola ima šest osvojenih bodova, dok je Dinamo drugi sa tri, koliko ima i trećeplasirani Shakhtar. Atalanta je bez bodova.

C-grupa: Atalanta Šahtar Donetsk 1:2

Manchester City - Dinamo Zagreb 2:0

Tabela:

  1. Manchester City 2 2 0 0 5:0 6
  2. Dinamo Zagreb 2 1 0 1 4:2 3
  3. Šahtar Donetsk 2 1 0 1 2:4 3
  4. Atalanta 2 0 0 2 1:6 0