Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dinamo i Crvena Zvezda su klase za sebe, skolski primjer kako se raste sistemski. Sjecam se Dinama u Europi prije 15 godina kad su komicno ispadali penalima, u produzetcima, kartonima. Jaka nogometna skola i mladi igraci na kojima su masno zaradjivali je dizalo klub iz godine u godinu, danas je to respektabilan Europski klub. Svaka cast.
Svaka cast i Dinamu i Zvezdi...
Vise zaradili nego sto su budzeti svih klubova koji nastupaju u Premijer ligu BiH.
C.Z. je prosle godine od LP profitirala skoro 25mil. eura. Ovaj od kvalifikacija plus jos od ostvarenih rezultata ( pobjeda 2.7mil i remi 900.000) i 5mil od prodaje ulaznica.
C.Z. je prosle godine od LP profitirala skoro 25mil. eura. Ovaj od kvalifikacija plus jos od ostvarenih rezultata ( pobjeda 2.7mil i remi 900.000) i 5mil od prodaje ulaznica.
A naši bijednici nek samo nastave čestitat . Pitam se više kako vas nije stid i sramota gledat sve naše komšije tako uspješne u sportu , a ne toliko veće države , a ekonomsko stanje slično ko i u Bosni .
Nisu ovo tačni iznosi, znatno manje su nagrade.
Sistematski razvoj kluba,od omladinskog pogona do sruke u klubu su rezulat Dinamova uspjeha,juniori im prvaci europe,seniori igraju odlicno iako jos nisu svi u top formi jer je pocetak sezone,mislim da ove godine mogu uz dozu srece prezimit u UCL-u...a nek je i zvezdi sretno
To je čitava jedna strategija razvoja i rasta jednog kluba, koji je dosegao razinu da po svemu bez ikakvih problema može da nastupa u bilo kojoj ligi petici i da se ravnopravno nosi sa svima...
I ovim parama će se finansirati agresorske vojske, a ti Bošnjo maši ušima
A nasi predstavnici na rijecima giganti, u praksi probuseni dolar na zalost.
A zeljo gleda kako ce struju platit
@tony187 Šta je tu nelogično? Ja još imam frižider ''obodin'' , nije valjda da misliš da je to do mene. Kao što se ne ugledaš na one iz državne uprave na svim nivoima, stranačkim firmama, JP, JU, državni jaslama..
Evo Celtic izgubio od kluza 4 komada primio kuci, a navijali ste protiv Zvezde zgadije jedne
Realno ovo je ništa na osnovu toga koliki su ipak troškovi ovih klubova. Ovo je ekvivalento 1m eura za neki klub iz BiH.
@realista2018 nisi realan, dzaba ti nick :D ovo su ogromne pare za njih, dodaj marketinska prava i sponzore na ovo pa saberi, i zamisli sta da su ispali i ostali bez ovih 10 tak miliona..
@saltcity_tz Ja nisam govorio o sponzorima i pravima, već isključivo o ovih 8m eura od UEFE. Ovih 8m eura na njihove plate, bonuse, otplaćivanje dugova, održavanje stadiona, putne troškove, uplatu poreza državi je apsolutno NIŠTA. Za dobro funkcionisanje kluba kakav je Dinamo ili Zvezda trebaju puno veće pare na godišnjem nivou. Ovo je vjerovatno samo trećina te cifre. Zbog toga pišem da je ovo ništa, naravno ovo je dobra cifra, ali daleko od njihove godišnje potrošnje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I mi cekamo da se kfalifikujemo i eto nama 8 milioncica