Treće pretkolo
374

Dinamo i Crvena Zvezda ušli u play-off za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka

Piše: E. B.
Nogometaši Crvene zvezde pred meč u Slovačkoj (Foto: Twitter)
Nogometaši Crvene zvezde pred meč u Slovačkoj (Foto: Twitter)
Večeras su odigrani revanš susreti trećeg pretkola Lige prvaka nakon kojeg smo saznali sve parove play-offa za ulazak u grupnu fazu takmičenja.

Zagrebački Dinamo je slavio i u uzvratnom meču protiv Astane. Nakon što su Modri u Kazahstanu slavili sa 2:0, večeras su na Maksimiru pobijedili rezultatom 1:0 pogotkom Gavranovića. Dinamo će u play-offu igrati protiv švicarskog Young Boysa.

Nogometaši Crvene zvezde su nakon velike drame u Trnavi izbacili spartak. U Beogradu u prvom meču rezultat je bio 1:1, a i u revanšu je nakon 90 minuta bio isti rezultat nakon što su u 6. minuti Bakoš i u 7. Ben pogodili.

U produžecima Radonjić je postigao prelijep pogodak za pobjedu Zvezde rezultatom 2:1, a Godal je iz penala u 120+2. minuti imap oriliku pogoditi za 2:2, ali je promašio penal. Tačnije, pogodio je prečku.

Beograđani će se za plasman u grupnu fazu Lige prvaka boriti u dvoboju sa Salzburgom.

U play-off su prošli i ukrajinski Dynamo, bjeloruski BATE, grčki PAOK i AEK, portugalska Benfica, mađarski MOL Vidi, austrijski Salzburg i holandski Ajax.

Rezultati trećeg pretkola Lige prvaka:

Dynamo Kyiv - Slavija Prag 2:0 (ukupno 3:1) BATE - Qarabag 1:1 (2:1) Spartak Moskva - PAOK 0:0 (2:3) AEK - Celtic 2:1 (3:2) Dinamo Zagreb - Astana 1:0 (3:0) Fenerbahče - Benfica 1:1 (1:2) MOL Vidi - Malmo 0:0 (1:1, MOL Vidi prošao zbog gola u gostima) Shkendija - Salzburg 0:1 (0:4) Ajax - Standard Liege 3:0 (5:2) Trnava - Crvena zvezda 1:2 (2:3)

Parovi play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka:

Young Boys - Dinamo Zagreb Crvena zvezda - Salzburg BATE - PSV MOL Vidi - AEK Benfica - PAOK Ajax - Dynamo Kyiv

Susreti se igraju 21. i 28. augusta. Pobjednici duela idu u grupnu fazu Lige prvaka, a poraženi u grupnu fazu Evropske lige.