Nogomet
15

Dinamo i APOEL u Play offu Lige prvaka

Klix.ba
APOEL - Midtyjlland (Foto: EPA)
Fudbaleri Dinama iz Zagreba i APOEL-a iz Nikozije plasirali su se u Play off za Ligu prvaka.

Modri su u dvije utakmice zahvaljujći pogotku više postignutom u gostima eliminisali norveški Molde, dok je APOEL uprkos domaćem porazu od Midtyjillanda prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici rezultatom 2:1. Večerašnji susret Moldea i Dinama okončan je rezultatom 3:3, dok je drugi meč igran u Nikoziji pripao Midtjyillandu rezultatom 1:0.

Midtjyilland je u ranoj fazi utakmice postigao pobjedonosni pogodak, a strijelac je bio Erik Sviatchenko.

Stvari su domaćem timu niz brdo krenule i u 30. minuti kada je zbog nesportskog ponašanja isključen Oliveira. Gosti do kraja ipak nisu uspjeli postići pogodak vrijedan plasmana u Play off.

Od 65. minute u gostujućem timu igrao je Martin Pušić. Meč je sa klupe za rezervne igrače u timu APOEL-a odgledao Semir Štilić.

Odličan meč publici u Moldeu ponudili su domaći Molde i Dinamo. Gosti su imali visokih 0:3 još u ranoj fazi utakmice, da bi meč na kraju završio rezultatom 3:3. Vrijedi spomenuti da je Molde propustio realizovati dvije najstrožije kazne.

Prvo poluvrijeme obilovalo je uzbuđenjima, a domaći tim propustio je realizovati dva penala. U šestoj minuti Kamara je sa bijele tačke prebacio gostujući gol. Bio je to odličan vjetar u leđa igračima Dinama koji su preko Pjace poveli deset minuta kasnije. U narednih pet minuta moćni Dinamo postigao je još dva pogotka. U 20. minuti strijelac za 0:2 bio je Arjan Ademi, da bi dvije minute kasnije za 0:3 pogodio novajlija Rog.

Domaći tim u meč se vratio pogotkom Hussaina u 43. minuti.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena dosuđen je drugi jedanaesterac za Molde. Odgovornost je ovog puta preuzeo Singh, a njegov udarac odbranio je odlični Eduardo.

U sedmoj minuti nastavka arbitar Michael Oliver dosudio je treći jedanaesterac za Molde. Elyounoussi je loptu namjestio na penal i pogodio za 2:3, vrativši nadu domaćinu da do kraja može napraviti preokret i proći u naredno pretkolo.

U timu Dinama od 62. minute igrao je Armin Hodžić. Dvadeset minuta prije kraja nakon starta nad Hodžićem domaći fudbaler Forren zaradio je drugi žuti karton i tako Dinamu olakšao posao. Iako sa igračem manje Molde je u 75. minuti postigao i treći pogodak, a strijelac je bio Kamara.