Talijanski stručnjak prezadovoljan
0

Di Matteo: Čuda su u Chelseajevom DNK

Klix.ba
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Talijanski stručnjak Roberto di Matteo je bio oduševljen načinom na koji su njegovi nogometaši eliminisali Barcelonu i izborili svoje drugo finale Lige prvaka u historiji.

Svi su bili junaci, svih 10 igrača koji su ostali na terenu nakon što je isključen kapiten John Terry. "Bilo je nevjerovatno, toliko se toga dogodilo tokom meča. Ja sam vrlo sretan i zadovoljan zbog igrača, jer su zaslužili ovaj trenutak", rekao je Di Matteo, prenosi The Sun.

"Imali smo tešku sezonu i čini mi se da smo uvijek posebni onda kada moramo, to je dio DNK tih igrača, a ovo što su napravili je čudo", dodao je on. Naglasio je kako je njegov tim protiv sebe imao sve što se može zamisliti u jednoj utakmici, crveni karton, penal, velikog protivnika kakav je Barcelona...

"Kad smo bili s desetericom na terenu i gubili 2:0, bili smo gotovo izgubljeni, no, vratio nas je gol na samom kraju prvog dijela. Sve to je prilično nevjerovatno, ali način na koji igramo je najbolji put do pobjeda i nastojat ćemo nastaviti u istom ritmu. U ovim trenucima uživamo u historijskom uspjehu kluba", zaključio je Talijan.