Romin trener
48

Di Francesco: Ljut sam na svoje igrače, morali su više vjerovati u sebe i u preokret

Klix.ba
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Romin trener Eusebio Di Francesco je nakon ispadanja iz Lige prvaka rekao da neće dizati glas protiv UEFA-e, već da je to posao kluba.

"Da su dosuđeni penal i crveni karton 20 minuta prije kraja, Liverpool bi zaista bio na konopcima. Imali smo idealnu šansu za to u drugom poluvremenu. Razočaran sam ispadanjem, ali sam i čestitao igračima na ovoj utakmici. Međutim, jednim dijelom sam i ljut na njih. Zašto? Jer su nakon prve utakmice morali više vjerovati u sebe i u preokret, mogli su postići više golova i više pritisnuti Liverpool", rekao je Di Francesco.

Vučica nije prošla dalje, iako je u 180 minuta postigla šest pogodaka.

"Pravili smo greške koje su nas koštale finala. Ja sam prvi razočaran. Razočaran sam jer nismo dovoljno vjerovali. Ovo nam je iskustvo i odlično je što smo pokazali da pripadamo eliti ovog takmičenja i da možemo igrati protiv najboljih u Evropi. Važno je da i sljedeće sezone igramo u Ligi prvaka", poručio je Di Francesco.

Podsjetimo, Romu je samo jedan gol dijelio od novog čuda u Ligi prvaka budući da je italijanski klub sa 4:2 pobijedio Liverpool, ali je to zbog poraza 2:5 s Anfielda bilo nedovoljno.