Nogomet
12

Derbi od kojeg smo očekivali više, PSG i Real bez golova

Piše: O. T.
((Foto: EPA))
Večerašnji derbi između PSG-a i Real Madrida u 3. kolu grupe A Lige prvaka nije ponudio fudbal za pamćenje. Mreže su mirovale od početka do kraja.

Galacticosi su u ovaj meč ušli znatno oslabljeni izostancima Jamesa Rodrigueza, Balea, Benzeme i Modrića koji je bio na klupi. Stoga, postava Real Madrida nije izgledala tako snažno na papiru sa Jeseom i Lucasom Vazquezom.

Najveća borba vodila se na sredini terena i osim Ronaldovog slobodnog udarca sa početka utakmice, a koji je završio u živom zidu, i Matuidijevog šuta visoko preko gola, nismo vidjeli šanse u uvodnih 20 minuta meča.

PSG je najviše pokušavao preko desne strane gdje je u napad često odlazio desni bek Aurier. Ipak, ozbiljnih prilika nije bilo.

Pred kraj prvog dijela Real je pravio veći pritisak, ali je nedostajala završnica. Pokušavali su Ronaldo i Marcelo.

U drugom poluvremenu ljepota igre ponovo nije dolazila do izražaja i najveću šansu imao je Cavani nakon centaršuta Motte na početku drugog poluvremena.

Nekako smo gledali reprizu prvog dijela. Veliku šansu imao je Ronaldo, ali je šut otišao pored gola. Meč je završen rezultatom 0:0 i ukupno tek šest puta su oba tima šutirala u okvir gola.

Grupa A

  1. Real Madrid 7
  2. PSG 7
  3. Malmo 3
  4. Shakthar 0