Primera
0

Deportivo i dalje u La Coruni uklet za Malagu

Totalsport
Nogometašima Malage je i dalje ukleto gostovanje na Riazoru kod Deportiva. U meču 18. kola Primere nogometaši Deportiva su slavili protiv uglednog suparnika s 1-0.

Malaga nikada u historiji Primere nije pobijedila na ovom gostovanju. Isto tako, Deportivo je došao do osme uzastopne domaće pobjede protiv ovog suparnika, a na posljednja četiri gostovanja na Riazoru Malaga nije uspjela zabiti ni jedan gol.

Ovom je prilikom sve to upečatljivije jer je Deportivo dočekao ovu utakmicu kao zadnja ekipa na tabeli. Portugalski stručnjak Domingos Paciencia tako je na svojoj novoj dužnosti trenera Deportiva startao s tri boda.

Deportivo je, inače, bio daleko bolja ekipa i zasluženo je uzeo sva tri boda. Samo u prvom dijelu je domaćin mogao zabiti nekoliko pogodaka, a najbliže mu je bio Pizzi koji je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Pizzi je taj promašaj naplatio u 57. minuti kada je postigao jedini gol u meču. Iskoristio je loše dodavanje u odbrani Malage, te je taj put uz pomoć stative zabio za 1-0.

Malaga je najbolju priliku za izjednačenje imala u 75. minuti kada je Santa Cruz glavom pucao tik uz stativu domaćeg gola.

Deportivo je pobijedio prvi put nakon 4. novembra. Odigrao je između te dvije pobjede čak - osam utakmica bez slavlja. Ovo mu je tek treća prvenstvena ovosezonska pobjeda.

Primera, 18. kolo:

Deportivo - Malaga 1-0 (Pizzi 57) Levante - Athletic 3-1 (Lell 26, Iborra 45, El Zhar 69 / Aduriz 6) Granad - Valencia 1-1 (Angulo 50 / Jonas 60, Piatti 82) Sevilla - Osasuna (kasnije)