Nogomet
6

Deni Simeunović: Pobjednika u Mariboru će odlučiti jedan gol

Klix.ba
Deni Simeunović
Deni Simeunović
HŠK Zrinjski će u u utorak navečer odigrati drugu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka na gostovanju kod Maribora. Prvi susret odigran na stadionu Pod Bijelim Brijegom je završen rezultatom 0:0.

Zrinjski je dobro odigrao u prvom susretu, bilo je i prilika, no, Maribor se kući vratio bez primljenog gola.

"Mislim da smo prvu utakmicu odigrali jako dobro kada je riječ o taktičkom dijelu i svemu onom što je šef tražio od nas. No, nedostajala nam je bolja realizacija. Mislim da će i to doći i da uoči revanša imamo povoljan rezultat. BIlo nam je jako važno da ne primimo gol", rekao je Simeunović za portal Klix.ba komentarišući prvu utakmicu odigranu u Mostaru.

Cilj Plemića je da u revanšu u Mariboru kontrama pokušaju napraviti rezultat koji će ih odvesti u 3. pretkolo Lige prvaka.

"Maribor je izuzetno jaka ekipa s mnogo kvaliteta, ali imaju i mane. To su njihovi bokovi, gdje mi vidimo šansu da u revanšu kontranapadima pokušamo doći do gola", rekao je nogometaš Zrinjskog.

U taboru Zrinjskog su zadovoljni igračkim kadrom, ali je veliki hendikep povreda Ivana Crnova.

"Zadovoljni smo ekipom, ali nam je žao što nećemo moći računati na Ivana Crnova. On bi nam mnogo pomogao, bilo bi nam lakše. No, siguran sam da naša forma ide uzlaznom putanjom i da ćemo biti sve bolji", kazao je Simeunović.

On vjeruje da će pobjednika odlučiti jedan gol.

"U Sloveniji se može očekivati jedna tvrda utakmica i smatram da će pobjednika odlučiti jedan gol. Nadam se da ćemo to biti mi. Uvijek dajem veće šanse ekipi za koju nastupam", izjavio je hrvatski nogometaš.

Ako prođu ekipu Maribora, Plemići će u 3. pretkolu igrati protiv izraleskog Maccabija iz Tel Aviva.

"Ne bih komentarisao narednog protivnika, jer je pred nama još uvijek Maribor. Kad se ta utakmica završi i ako prođemo dalje, onda možemo pričati o Maccabiju", jasan je bio nogometaš Zrinjskog.

Aktuelni šampion Zrinjski u narednoj sezoni Premijer lige BiH namjerava ponoviti isti uspjeh.

"Ambicije u domaćem prvenstvu su iste kao i prethodne sezone. Borit ćemo se za Evropu i titulu. Ako bude prilike, vjerujem da ćemo je iskoristiti. U Kupu BiH također možemo daleko, jer rijetko koja ekipa nas može nadigrati u dvije utakmice", rekao je Simeunović.

On trenutno nije zadovoljan svojom formom, ali će, kako kaže, ponovo biti na željenom nivou.

"Trenutno nisam zadovoljan formom, jer me je zadesila povreda zgloba, zbog koje sam pauzirao 10 dana. Vraćam se polako i prolazim proces treninga, koji je veoma težak i složen. Trenutno nisam u željenoj formi, ali će to uskoro doći na svoje. Što se minutaže tiče, trener će donijeti odluku na osnovu zalaganja na treninzima i utakmicama", završio je Simeunović.

Utakmica Maribor - Zrinjski se igra u srijedu s početkom u 20 sati.