Nogomet
4

Anto Radeljić: Maribor je favorit, ali jedan gol može promijeniti sve

Klix.ba
Anto Radeljić
Anto Radeljić
Aktuelni šampion BiH, HŠK Zrinjski, večeras će biti gost slovenskom Mariboru u drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Prva utakmica odigrana na stadionu "Pod Bijelim Brijegom", završena je remijem 0:0.

Defanzivac Zrinjskog, Anto Radeljić, na početku razgovora za portal Klix.ba se prisjetio prve utakmice s Mariborom odigrane prošle sedmice.

"Prva utakmica je pokazala da se možemo nositi s Mariborom, iako su veliki favoriti. Imali smo bolje šanse od njih, ali nam je nedostajalo sreće i hrabrosti. Međutim, nadam se da će nam se to vratiti uzvratu", izjavio je Radeljić za portal Klix.ba.

Plemići su zadovoljni rezultatom 0:0 uoči revanša i vjeruju da mogu napraviti podvig te se plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka.

"Mislim da rezultat 0:0 više nama odgovara. Ipak, morat ćemo se boriti i truditi na terenu kako bi ostvarili ono što svi priželjkujemo, a to je plasman u naredni krug. Nadamo se kvalitetnoj utakmici, a šanse su nam podjednake. Oni su i dalje favoriti, ali jedan gol može promijeniti sve", kazao je stoper Zrinjskog.

Plemići su svjesni teškogzadatka koji ih očekuje, ali su i maksimalno spremni.

"Igrači su spremni, na svakoj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih nogometaša. Nema razloga da bilo ko od nas ne pruži maksimum na terenu", istakao je Radeljić.

U narednoj sezoni u domaćim takmičenjima izlazak u Evropu je prioritet za Zrinjski.

"Najvažnije je da osiguramo plasman u Evropu i naredne godine. Želimo što više pobjeda i što manje poraza. a za ostalo ćemo vidjeti", završio je Radeljić.

Utakmica Maribor - Zrinjski počinje u 20 sati.