Nogomet
24

Deni Simeunović: Ako pobijedimo Široki, šanse za odbranu titule će biti veće

Piše: D. B.
Deni Simeunović
Deni Simeunović
Aktuelni šampion BiH Zrinjski je u nedjelju na stadionu "Otoka" savladao ekipu Olimpica rezultatom 1:0. Nogometaš Plemića Deni Simeunović je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o trijumfu nad Vukovima i posljednjem kolu polusezone i utakmici protiv lidera Širokog Brijega.

"Jučerašnja utakmica je bila jedna od najtežih koje sam odigrao kao nogometaš Zrinjskog. Bilo je mnogo taktiziranja, morali smo biti maksimalno disciplinovani jer je trener to tražio od nas. Ne volim takvu igru, ali nekad se i to mora uraditi kako bi se ostvarila pobjeda", izjavio je Simeunović.

Tri boda na Otoci su izuzetno bitna za Plemiće.

"Ovo je veoma važna pobjeda za nas nakon nepotrebnog kiksa protiv Čelika. Ovim trijumfom smo potvrdili da nismo pali u formu i da smo i dalje u borbi za titulu", rekao je nogometaš Zrinjskog.

U posljednjem kolu polusezone Zrinjski će biti domaćin Širokom Brijegu.

"Očekuje nas hercegovački derbi i u toj utakmici nema kalkulacija. Idemo na pobjedu, napadački ćemo zaigrati od prve minute. Naša ekipa gaji napadački stil igre i imamo igrače koji mogu pokazati da su bolji od Širokobriježana. To smo pokazali prošle sezone kada smo preokrenuli 0:2 i pobijedili", kazao je Simeunović.

On očekuje otvorenu utakmicu protiv Širkog Brijega i mnoštvo pogodaka.

"Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom, ali smatram da će ova utakmica biti otvorena i da će biti mnogo pogodaka. Ponavljam da smo kvalitetniji i zbog toga očekujem našu pobjedu. prednos su nam naši Ultrasi i domaći teren", riječi su sjajnog nogometaša Zrinjskog.

Plemići su zadovoljni onim što su napravili u dosadašnjem dijelu sezone.

"Možemo biti zadovoljni odrađenim poslom. Ipak, možemo bolje i tome ćemo težiti", jasan je bio Simeunović.

Zrinjski ove sezone brani titulu prvaka.

"Vjerujem da možemo odbraniti titulu prvaka, a tome bismo bili bliži ako pobijedimo Široki Brijeg. Raspored u proljetnom dijelu prvenstva će biti dosta povoljniji. Trebaju se poklopiti neke stvari, ali vjerujem da naš kolektiv može do novog velikog uspjeha na kraju sezone", završio je Simeunović.

Ja se nadam i vjerujem da moze,i da pobjedom nad širokim su nam jos i veće sanse za to,jel nam raspored u proljetnom dijelu ide na ruku,al mnogo se stvari treba poklopiti da bi odbranili titulu,al uz nas kolektiv sto rijetko koja ekipa ima u ovoj ligi,možemo sigurno uraditi tu veliku stvar da odbranili titulu prvaka.