Nakon negativnog stava Fukara
0

Demirović: Slobodi ne planiramo ništa uzeti, niti smo konkurencija

Piše: D. B.
Direktor Olimpica Nermin Demirović (Foto; Arhiv/Klix.ba)
Direktor Olimpica Nermin Demirović (Foto; Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su predstavnici navijačke skupine Fukare na osnivačkoj skupštini UG "Prijatelji SD Slobode" poručili da Olimpic nije dobrodošao u Tuzlu, direktor Vukova Nermin Demirović ne vidi razlog za takav stav.

Demirović je za portal Klix.ba rekao da u Olimpic nije stiglo nikakvo obavještenje iz Tuzle, kao i da mu nije poznat razlog negativnog stava popularnih Fukara, navijača tuzlanske Slobode na čijem će stadionu "Tušanj" Vukovi igrati domaće utakmice BHT Premijer lige na proljeće.

"Niko nas nije obavijestio da postoje neki problemi. Zaista ne planiramo ništa uzeti Slobodi, niti smo konkurenti, niti se planiramo s njima takmičiti. Stadion 'Tušanj' pripada Slobodi i normalno je da taj klub ima prednost kada je riječ o terminima treninga i utakmica. Mi ćemo biti samo korisnici tog stadiona i na njegovom terenu ćemo igrati naše domaće utakmice. To je sve, zaista ne vidim nikakav problem", izjavio je Demirović.

Na skupu u Tuzli je izraženo protivljenje igranju Olimpica na "Tušnju" te je poručeno da je svako ko ode na utakmicu Vukova neprijatelj Slobode.

"Ne vidim razlog za takve izjave. Mi u Tuzlu ne dolazimo da neko navija za nas, ali ko god dođe na utakmicu, dobrodošao je. Ponavljam, Slobodi ne želimo ništa uzeti. Tu smo da odigramo naše utakmice i trošimo u Tuzli", jasan je bio Demirović.