Nogomet
12

Demba Ba započeo pregovore s Chelseajem

Totalsport
Demba Ba (Foto: Arhiv/AFP)
Demba Ba (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju engleskog tabloida The Suna, senegalski napadač Newcastlea Demba Ba (27) na meti je evropskog prvaka Chelseaja koji je već krenuo u realizaciju transfera.

Ba je tri i pol godine igrao u njemačkom Hoffenheimu, potom je šest mjeseci proveo u West Hamu iz kojeg je u ljeto prošle godine došao u Newcastle. Među ''svrakama'' se sjajno snašao, a u ovoj je sezoni postigao već 13 pogodaka u Premierligi i dijeli drugo mjesto na listi strijelaca. Uz takvu učinkovitost, odštetna klauzula od 7,5 miliona funti se čini prilično niskom, pa nije ni čudo da su se mnogi klubovi uključili u utrku za Senegalcem.

Iako se posljednjih dana najčešće spominjao Arsenal, čini se da je sada na ''pole positionu'' njegov gradski rival Chelsea. The Sun piše da je Ba u nedjelju navečer sa svojim agentima održao prvi krug razgovora s čelnicima Bluesa.

Menadžer Chelseaja Rafael Benitez nije potvrdio, ali ni demantirao pregovore.

"Moj je posao pripremiti ekipu, a direktori će me obavijestiti kako stoje stvari. Ba igra za drugi klub, tako da ne želim pričati o tome", rekao je španski stručnjak.

The Sun navodi da bi Ba trebao potpisati ugovor na tri i pol godine, a sedmično bi trebao zarađivati 80.000 funti.