Ima ugovor do ljeta 2014.
61

Demba Ba želi u Arsenal

Totalsport
Demba Ba (Foto: AFP)
Demba Ba (Foto: AFP)
Senegalski napadač Newcastlea Demba Ba (27), treći najbolji strijelac engleskog nogometnog prvenstva sa 11 golova, javno je kazao kako bi volio prijeći u Arsenal.

Ba ima važeći ugovor do ljeta 2014. godine, ali i odštetnu klauzulu koja mu omogućava prijevremeni odlazak u slučaju isplaćene odštete u visini od 7,5 miliona funti.

U klubu sa St James' Parka ga zasad nisu uspjeli pridobiti da potpiše produženje, a interes za njegovim dovođenjem su pokazali iz Arsenala, Liverpoola i Tottenhama.

"Nemam šta reći na te spekulacije. Ništa se nije dogodilo. Mediji znaju da Arsenal treba još jednog napadača i znaju za moju odštetnu klauzulu. Moraju se odlučiti oko toga. Arsenal je jedna od onih ekipa o kojima sanjarite", rekao je Ba za Canal+.

U Arsenalu su u potrazi za novim napadačem nakon odlaska Robina van Persieja u Manchester United. Olivier Giroud, ljetos pristigao iz Montpelliera, igra dobro na mahove, Gervinho je zbog konstantnih promašaja postao predmet sprdnje navijača Topnika, dok je Marouane Chamakh na izlaznim vratima kluba.