Conte ostaje
5

Del Piero iako postiže golove neće produžiti ugovor

Totalsport
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanski nogometni klub Juventus spreman je ponuditi treneru Antoniju Conteu novi ugovor, ali se, uprkos možda i ključnim golovima za naslov prvaka, nije predomislio oko produženja s legendom kluba Alessandrom Del Pierom.

"Produženje s Conteom je praktički automatski. On je stekao respekt i prijateljstvo s ovim klubom. On je dio našeg projekta i njegovo produženje će biti riješeno vrlo brzo", rekao je generalni direktor kluba Beppa Marotta.

Conte, bivši kapiten "stare dame", je postao trener prošloga ljeta kada je potpisao dvogodišnji ugovor s torinskim klubom. Od tada je preobrazio Juventusovu formaciju u 4-3-3 i 3-5-2 što je uzrokovalo, barem zasada, sezonu bez poraza u domaćem prvenstvu, kao i finale Kupa Italije.

I dok je Conteov ostanak siguran, Marotta je odbacio mogućnost produžena ugovora s legendom kluba – Del Pierom.

"On je uzor svima naraštajima. Nema riječi kojima bi se moglo opisati koliko Del Piero donosi klubu samo svojom pojavom. Pobjednici poput njega su rijetkost i nemoguće je naći njegovu zamjenu. Novi ugovor? Ne bavimo se time. Koncentriramo se na sadašnjost i igrače koji će naše snove pretvoriti u stvarnost", rekao je Marotta.

Čini se da Del Piero (37) svojim golovima Interu i Laziju nije omekšao srca uprave torinskog kluba, te će, kako je bilo i najavljeno u novembru prošle godine, na ljeto napustiti Juventus.