Nije mu ponuđen novi ugovor
311

Del Piero poslao otvoreno pismo navijačima Juventusa

Totalsport
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Pierro poslao je otvoreno pismo navijačima Juventusa, nakon što je na manje od 24 sata udaljen od napuštanja kluba u kojem je proveo 19 godina svoje karijere.

Uprava prvaka Italije odlučila je ne produžiti saradnju s klupskom legendom, iako je ovaj bio vjeran istom gotovo puna dva desetljeća. Del Piero je pismom želio zahvaliti navijačima "Bianconera" koji su toliko godina bili uz njega i klub, pa i u trenucima kada su dotakli samo dno (Serie B).

"Ovdje završava moj put. Danas je posljednji dan mog ugovora s Juventusom (30.6.). Ovo nije neka novost, ali znajući da danas sve završava ima poseban utjecaj na mene. Nisam tužan, ne žalim za ničim. Imao sam dovoljno vremena da se osvrnem na svoju posljednju sezonu, ali i na sve prethodne, te da shvatim kako sam živio svoj san. Svi trenuci, sreća, tuga, slavlje, bijes... sve mi je to danas pred očima. Prije nego sam otišao na odmor, ispraznio sam svoj ormarić u svlačionici i prošetao posljednji put po travnjaku gdje ste me toliko mjeseci čekali u nadi da ćemo se slikati, da ćete dobiti autogram ili barem pozdrav. Čekali ste po kiši, suncu, snijegu i ledu... Sada sam ja taj koji vas pozdravlja i zahvaljuje na svemu, baš kao što ste to vi radili za mene. Igrači prolaze, ali Juventus ostaje. Ostajete vi, vi ste Juventus. Od sutra više nisam igrač Juventusa, ali uvijek ću biti jedan od vas. Sada počinje nova avantura za mene. Arrivederci! Hvala vam na svemu! Alessandro.", stoji u pismu koje je objavio Corriere dello Sport.